Mediation

Je hebt een conflict of dreigt in conflict te komen met een ander. Een nare situatie, de sfeer is niet positief, er gaan verwijten heen en
weer. Je hebt het idee dat de ander een heel ander belang heeft bij de uitkomst van het conflict dan jij, maar is dat wel zo? Met mediation bepaal je samen met je gesprekspartner tot welke oplossing je komt.

Ik ben er om jullie naar die oplossing te begeleiden. De kans op een duurzame afspraak en een redelijke
verstandhouding is na een succesvolle mediation vaak groter, dan bij een rechtszaak. Als je van de ander ziet dat hij/zij er ook uit wil komen, neemt de eigen bereidheid ook toe.

Mediation werkt alleen als beide partijen openstaan voor bemiddeling. Vooral wanneer je verwacht een beter resultaat te kunnen behalen
zonder de tussenkomst van een rechter. 
Je moet je bewust zijn van de inspanningsverplichting die er is. Er zal hard gewerkt moeten worden, het is niet makkelijk om aan tafel te zitten met de ander waarmee het conflict is.

Mijn rol tijdens de mediation is, om begrip te bevorderen tussen jullie, zodat er naar een oplossing toe gewerkt kan worden. Ik houd het proces in de gaten, ik ben er voor jullie. Neutraal ten aanzien van de inhoud en onpartijdig. 

Niet in alle conflicten of situaties is mediation de juiste oplossing. Ik licht jullie daar graag over in.

‘Als een probleem opgelost kan worden, is het niet de moeite waard om je druk om te maken. Als het niet opgelost kan worden, heeft het geen zin om je er druk om te maken’.  (Japans gezegde)